A minap láttam egy görögországi gasztro műsort ahonnan ellestem ezt az egyszerű bár annál zseniálisabb módját a sült sajt készítésének. Íme.
- Feta sajt (ha nincs egydarabos amiből szeletelni lehetne akkor a dobozos is jó úgyis összeolvadnak a darabok)
- Réteslap
- Kevés oregano és bors
Elkészítés saláta mellé:
- A réteslapot szétnyitod és a ráhejezett (oreganoval és borssal megszórt) sajtnál szélesebb csíkra felvágod, két oldaláról behajtod majd feltekered
- Olajban (nem tűzforró) elkezded sütni, megforgatod és amikor már olvadtnak találod kiveszed.
(A réteslap nagyon hamar meg tud égni ezért ha úgy látod, hogy már elég sült, de a sajt még nem akkor tedd be forró sütőben 5 percre)
A görögök fogyasztják "desszertkén" is mézzel.
Ebben az esetben hagyd el a fűszereket, kizárólag a sajt legyen a tésztában. Pár evőkanál mézet keverj ki alaposan citrommal vagy lime-mal, esetleg ami a legújabb felfedezettem LIME ECETTEL. Tálaláskor jó alaposan locsold meg vele. Mennyei.