A krumplis tésztáról mindig a lányom olaszországi barátai jutnak eszembe akik elképedve hallgatták, hogy tésztát kapnak krumplival vacsorára. Tészta és krumpli együtt??? Micsoda hülyeség ez! De még őket is meggyőzte ez az egyszerű tradicionális magyar kaja.....milyen lágyan édesíti a hagyma a sós paprikás krumplit :-)
Hozzávalók (2 főre):
- 2 db krumpli
- 4 maréknyi kockatészta
- Fél hagyma
- só, 2 teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágjuk és üvegesre pároljuk
- A krumplit felkockázva sós vízben megfőzzük majd ha puha leszűrve beletesszük a párolt hagymába, teszünk hozzá pirospaprikát. Krumplinyomóval megtörjük és jól összekeverjük
- Vagy a tésztát tesszük ebbe a serpenyőbe vagy a krumplit tesszük rá a leszűrt tésztára (attól függ melyikben tudod jobban összekeverni)