HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztro (25) gasztró (6) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Székelygulyás

2013.03.24. 22:34 Gazdarica

Székelygulyás/Székelykáposzta

IMG_1570-001.JPG

Hozzávalók:                                                     Vagy:

  • 0,5 kg marhalábszár                                       0,30 dkg setés csülök hús
  • 1 fél szál erősen füstölt paraszt kolbász         0,30 dkg füstölt csülök hús                 

  • 10 dkg fültölt szalonna
  • 0,5 kg savanyított káposzta
  • 1 vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 marék rizs
  • 2 babérlevél
  • só, bors, 3 kávéskanálnyi köménymag
  • 3 kk. pirospaprika

Elkésztés:

  • Hagymát pirítunk, párolunk kevés zsiradékon és a feldarabolt füstölt szalonnán
  • Beletesszük a kb. 2 x 2 kockára vágott gyönyörű marhalábszárt vagy a kétféle sertéshúst és erős tüzön minden oldalán megpirítunk
  • Beletesszük a füstölt kolbászt 
  • Hozzátesszük az összes fűszert, paradicsomot, paprikát és felöntjük kb. 1/5 l vízzel
  • Lefedjük és 30 percig csak ezt a pörköltöt főzzük
  • Fél óra elteltével hozzátesszük a káposztát a maréknyi rizzsel együtt
  • Teszünk hozzá vizet, hogy alaposan ellepje, lecsekkoljuk az ízét és mindent pótlunk ha még nem az ízvilágunknak megfelelő
  • Kb. még egy óra és a káposzta a rizzsel (ami persze kinyílik ennyi idő alatt) készre fő

Hogy mennyire hagyjuk bőlére az csakis a kedvünktől függ….levesként vagy egytálételként szeretnénk e elfogyasztani. Tálaláskor tegyünk egy kanál tejfölt a tetejére.

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro székelykáposzta székelygulyás

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr635166541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása