A tintahalat is nagyon szeretem. Még nem is olyan régen azt mondtam, hogy én halféleségeket nem készítek, úgy éreztem ha én foglalkozom vele elejétől a végéig......nem esik jól megenni. De ahogyan az történni szokott ez is változóban van :-) Így hát nekiláttam!
Hozzávalók:
- 5 db bébi tintahal
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 0,5 dl fele víz-fele fehérbor
- 0,5 citrom
- olivaolaj
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
- A tintahalat (ha megtisztítva vetted ahogyan én is) megmosod és teszel bele összedarabolt fokhagymás petrezselymet
- A tepsibe teszel kevés olivaolajat, rárakod a hagymát cikkekben és a citromkarikákat majd a tintahalakat is. Só, bors....a tetejét meglocsolod még egy kis olivaolajjal és a vizes borral
- Sütőbe teszed és lefedve 180 fokon 30 percig sütöd majd lefedés nélkül még 20 percig pirítod