HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztró (6) gasztro (25) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......

2013.03.29. 20:30 Gazdarica

IMG_1803.JPG

A tintahalat is nagyon szeretem. Még nem is olyan régen azt mondtam, hogy én halféleségeket nem készítek, úgy éreztem ha én foglalkozom vele elejétől a végéig......nem esik jól megenni. De ahogyan az történni szokott ez is változóban van :-) Így hát nekiláttam!

IMG_1785.JPG

IMG_1788.JPG

IMG_1795.JPG

Hozzávalók:

  • 5 db bébi tintahal
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0,5 dl fele víz-fele fehérbor
  • 0,5 citrom
  • olivaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

  • A tintahalat (ha megtisztítva vetted ahogyan én is) megmosod és teszel bele összedarabolt fokhagymás petrezselymet
  • A tepsibe teszel kevés olivaolajat, rárakod a hagymát cikkekben és a citromkarikákat majd a tintahalakat is. Só, bors....a tetejét meglocsolod még egy kis olivaolajjal és a vizes borral
  • Sütőbe teszed és lefedve 180 fokon 30 percig sütöd majd lefedés nélkül még 20 percig pirítod
  • IMG_1794.JPG

2 komment

Címkék: gasztro gasztró mediterrán fokhagymás tintahal töltött tintahal sült tintahal

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr625183023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vmark 2015.10.11. 17:26:31

és le se írod hol találkoztál ezzel a recepttel? :-)

Gazdarica 2015.10.11. 17:38:24

@vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így az öreg halász :-)
süti beállítások módosítása