A levesek legjobbika. Ezt bátran állíthatom. Mostanában kb. kéthetente terítékre kerül, egyszerűen nem tudunk betelni vele. Mindenképpen ki kell próbálnotok. A receptet a Szárnyas Ízvadász oldalán találtam. Örök hálám érte :-) Egy icipicit változtattam az idők során, nekünk így lett a legharmonikusabb.
Hozzávalók (4 személyre):
- 3 fél csirkemellfilé
- csirkealaplé vagy 2 l vízben 2 csirkeleveskocka (végszükség esetén)
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db kisebb paradicsom
- 1-1 zöld chilipaprika, zöldpaprika
- só, bors
- 2 teáskanál római kömény (őrőlt vagy szemes mindegy)
- 2 teáskanál oregáno
- 1 csokor friss koriander (Nagycsarnok - "Fűszerésszel" szemben) vagy petrezselyem tálalásra
- 1 kk őrölt koriander (ha lehet szerezd be Nagycsarnok- "Fűszerész")
- 1 db avokado
- 3 db lime
- 4 lap tortilla
Elkészítés:
- Olajon az apróra vágott hagymát megpárolod utána hozzáteszed a csirkemellet és az összenyomkodott fokhagymát
- Ha a husi fehér beleteszed az összedarabolt kicsumázott chilit, paprikát, paradicsomot és az összes fűszert és megpárolod (kb 10 perc). Ezután felöntöd 2 liter csirkeleves lével és a két lime levével. Kóstolod........
- 10 perc főzés után megszórod a friss korianderrel
- Miközben a leves fő bő olajban megsütöd a kedved szerinti formára vágott tortillát (1 perc)
- Tálaláskor a kiszedett levesbe teszel a vékonyra szeletelt avokádóból és sült tortillából. Ha cifrázni akarod tegyél a tányérokra egy-egy karika lime-ot
Zseniális étel. Mindent elő tudsz készíteni ezért villámgyors kaja !