HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztró (6) gasztro (25) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Csirkemáj ragu ecetes hagymával

2013.03.25. 14:42 Gazdarica

IMG_1654.JPG

Nagy-nagy kedvencem ez az étel bár az igazság az, hogy ritkán eszem májat. A mamám ha meg akart lepni akkor készítette. Nem csinált hozzá köretet, csak friss fehér kenyérrel ettük. Ami engem illet alig tudtam abbahagyni. A párolt ecetes hagyma olyan csodaszép hófehéren egészítette ki a májragut, hogy teljesen odavoltam már csak a látványától is nemhogy az illatától.....az ízéről nem beszélve.

IMG_1591.JPG

IMG_1598.JPG

Az igazság az, hogy ezt a csirkemájast én variáltam az Ő receptjéből. Az eredeti fele sertésmájból, fele nyers csülökhúsból (bőrösen) készült. Annál a verziónál az egyetlen különbség, hogy a húst előbb készre puhítjuk és utána tesszük hozzá a májat. De azt hiszem ez igazán nem okoz problémát senkinek.

Szóval ez az étel a számomra abbahagyhatatlan ugyanis vagy a hagymám fogyott el hamarabb a tányéromról vagy a máj. Addig-addig pótolgattam amíg gyakorlatilag lefordultam a székről :-)

IMG_1599.JPG



Hozzávalók (4 főre):

  • 0,50 dkg csirkemáj
  • 5 db hagyma (nagyobbacska)
  • 3 kávéskanál só, bors, 1 babérlevél
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl 10 %-os ételecet
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 1 dl vörösbor (opcionális)

Elkészítés:

  • 4 db hagymát megpucolunk, félbevágjuk és fel félkarikázzuk majd 1 liter vízben az ecettel, cukorral és 2 teáskanál sóval feltesszük főni (kb 30 perc alatt megfő). Ha készen van hagyjuk a saját levében.
  • A májat megmossuk ha kell levágjuk a felesleges részeit és feldaraboljuk
  • 1 hagymát kevés zsiradékon megpárolunk kevés só, bors és beletesszük a májat. Pirítjuk kissé majd hozzátesszük a paradicsomot, zöldpaprikát és hozzáadjuk a bort.
  • Egy kis párolgatás után hozzáöntünk annyi vizet, hogy jó tocsogós legyen és 10 percig ebben főzzük

Tálaláskor a tányérra szedünk a szépséges fehér hagymából és mellé tálaljuk az isteni májragut. Ízlés kérdése, ki-ki hogy szereti enni. Összekeverve vagy egymást követő falatokban. Szerintem kenyérrel a legfinomabb, de főzhetünk hozzá burgonyát is.

IMG_1652.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: csirkemáj resztelt máj savanyú hagyma csülök-sertésmáj ragu

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr935170661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása