A császármorzsához két emlék fűz. Az egyik nagyon régre nyúlik vissza. Az Alkotás utcai Önkiszolgáló Étteremben hatalmas tepsiben kínálgatta magát és én amikor csak tehettem vettem belőle, később pedig az ausztriai hüttékben találkoztam vele újra. Nem tudom az éttermek miért fukarkodnak feltenni választéknak.
Hozzávalók (pontosan 4 személynek):
- 3 dl tej
- 5 ek. liszt
- 5 ek. búzadara
- 4 tojás
- pici só
- 4 ek. cukor
- Lekvár, kakaó vagy fahéjas porcukor
- Olaj
Elkészítés:
- Először a tojásokat, sót, cukrot jól kikevered majd hozzáteszed a lisztet és grízt (de lehet csak evvel vagy csak avval is) majd a tejet. Addig kevergeted amíg szép selymes csomómentes lesz.
- Serpenyőbe olajat teszel és felhevíted. Akkor beleöntöd az egész masszát és hagyod, hogy megpiruljon az alja
- Kevergetni kezded és nem mozdulsz mellőle. Addig simogatod ameddig a számodra tetszetős méretű morzsákra sül
Házi lekvárral és porcukorral az én kedvencem, de kakaó vagy fahéj ha arra van gusztusod!