HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztró (6) gasztro (25) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Tavaszi zöldborsóleves

2013.03.27. 14:48 Gazdarica

IMG_1698.JPG

Azért nevezem én is tavaszinak mert bár bármilyen évszakban elkészíthető.....tavasszal az igazi. A zöldségek frissebbek, zsengébbek és olyan friss! Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, na meg a kóstolgatásban. Szeretek beletenni egy kevés cérnametéltet is. Megvallom ebben a levesben most főtt egy kis tarjacsont is :-)

Nem tudom hányan tudjátok hogyan lehet a petrezselymet akár egy hétig is frissen tartani. Egy egyszerű trükk az egész. Leveleivel levelé egy pohár vízben a hűtőben tárolod. Ha nagyon rendes vagy naponta lecseréled a vizet.

IMG_1689.JPG

IMG_1679.JPG

Hozzávalók:

  • 2 maréknyi zöldborsó
  • 2-2 sárga és fehérrépa
  • 1 kisebb krumpli
  • 4 szál újhagyma
  • Fél csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál liszt
  • Csont (opcionális)

Elkészítés:

  • A hagymát apróra vágod, párolod kevés olajon majd hozzáteszed az összedarabolt répát és borsót
  • Kissé pirítod az egészet, sózod majd megszórod a pici liszttel és felöntöd 1 liter vízzel
  • A felkockázott krumplit és ha csontot is szeretnél..... egyszerre beleteszed
  • 30 percig forrás után takaréklángon fedő alatt főzöd
  • Az összevagdosott petrezselymet és a cérnametéltet hozzáadod, forralod még 3 percig

És....élvezheted is a tavasz ízét !

IMG_1697.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: leves gasztro gasztró zöldborsóleves tavaszi zöldborsóleves

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr795175952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása