Azért nevezem én is tavaszinak mert bár bármilyen évszakban elkészíthető.....tavasszal az igazi. A zöldségek frissebbek, zsengébbek és olyan friss! Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik, na meg a kóstolgatásban. Szeretek beletenni egy kevés cérnametéltet is. Megvallom ebben a levesben most főtt egy kis tarjacsont is :-)
Nem tudom hányan tudjátok hogyan lehet a petrezselymet akár egy hétig is frissen tartani. Egy egyszerű trükk az egész. Leveleivel levelé egy pohár vízben a hűtőben tárolod. Ha nagyon rendes vagy naponta lecseréled a vizet.
Hozzávalók:
- 2 maréknyi zöldborsó
- 2-2 sárga és fehérrépa
- 1 kisebb krumpli
- 4 szál újhagyma
- Fél csokor petrezselyem
- 1 teáskanál liszt
- Só
- Csont (opcionális)
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágod, párolod kevés olajon majd hozzáteszed az összedarabolt répát és borsót
- Kissé pirítod az egészet, sózod majd megszórod a pici liszttel és felöntöd 1 liter vízzel
- A felkockázott krumplit és ha csontot is szeretnél..... egyszerre beleteszed
- 30 percig forrás után takaréklángon fedő alatt főzöd
- Az összevagdosott petrezselymet és a cérnametéltet hozzáadod, forralod még 3 percig
És....élvezheted is a tavasz ízét !