Igen, igen, igen…..a buzzarák királynője. Életem legfinomabb scampi buzzarája a következőképpen készül “a la Sime”.
Az igazsághoz tartozik, hogy saját termesztésű paradicsommal, hagymával, saját oliva olajjal és borral készült :-)
Hozzávalók 2 fő részére
- Fél kg scampi (ebben az esetben 22 db volt)
- 2-3 db hámozott paradicsom (attól függ milyen nagy)
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- oliva olaj
- só, kevés bors
- 2-3 dl gyümölcsös fehér bor
- 10 szem fehér szőlő
- 2 teáskanálnyi paradicsom sűritmény (koncentrátum)
Elkészítés:
- A feldarabolt hagymát legalább 10-15 percig oliva olajon pároljuk, sózzuk majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát
- Feldaraboljuk a hámozott paradicsomot és dinszteljük együtt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a szőlőszemeket szintén
- Amikor szépen összeforrt beletesszük a scampikat, kevés borssal megszórjuk majd felöntjük fehér borral (annyira, hogy a scampik félig kilátszódjanak a léből) és kb. 5 percig erősebb tűzön fedő alatt főzzük
- Apróra darabolt petrezselyemmel meghintjük, meglocsoljuk olivaolajjal és újból lefedjük még 3-4 percre
Tálaláskor friss fehér kenyeret adunk hozzá, valamint kanalat mert ellenállhatatlan a szaftja.
Nincsenek szavak amelyekkel le tudnám írni milyen fenséges. Ami nagyon fontos! A bor legyen ugyanaz amit mellé is szívesen fogyasztunk. Ne legyen túl száraz. A hozzáadott szőlőszemek még izgalmasabbá teszik (az semmilyen hivatalos buzzara receptben nincs, szóval elhagyható, de nekem ettől lett az az az az….)
........ és még mindig van a nagy fekete fazékban szerencsére