HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztró (6) gasztro (25) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Scampi buzzara

2015.09.14. 17:41 Gazdarica

img_5508.JPG

Igen, igen, igen…..a buzzarák királynője. Életem legfinomabb scampi buzzarája a következőképpen készül “a la Sime”.

Az igazsághoz tartozik, hogy saját termesztésű paradicsommal, hagymával, saját oliva olajjal és borral készült :-)

Hozzávalók 2 fő részére

- Fél kg scampi (ebben az esetben 22 db volt)
- 2-3 db hámozott paradicsom (attól függ milyen nagy)
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- oliva olaj
- só, kevés bors
- 2-3 dl gyümölcsös fehér bor
- 10 szem fehér szőlő
- 2 teáskanálnyi paradicsom sűritmény (koncentrátum)

Elkészítés:

- A feldarabolt hagymát legalább 10-15 percig oliva olajon pároljuk, sózzuk majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát

- Feldaraboljuk a hámozott paradicsomot és dinszteljük együtt, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és a szőlőszemeket szintén

- Amikor szépen összeforrt beletesszük a scampikat, kevés borssal megszórjuk majd felöntjük fehér borral (annyira, hogy a scampik félig kilátszódjanak a léből) és kb. 5 percig erősebb tűzön fedő alatt főzzük

- Apróra darabolt petrezselyemmel meghintjük, meglocsoljuk olivaolajjal és újból lefedjük még 3-4 percre

Tálaláskor friss fehér kenyeret adunk hozzá, valamint kanalat mert ellenállhatatlan a szaftja.

img_5509.JPG

Nincsenek szavak amelyekkel le tudnám írni milyen fenséges. Ami nagyon fontos! A bor legyen ugyanaz amit mellé is szívesen fogyasztunk. Ne legyen túl száraz. A hozzáadott szőlőszemek még izgalmasabbá teszik (az semmilyen hivatalos buzzara receptben nincs, szóval elhagyható, de nekem ettől lett az az az az….)

 

........ és még mindig van a nagy fekete fazékban szerencsére

img_5506.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro gyors tenger gyümölcsei főétel scampi dalmát

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr377787990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása