HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztro (25) gasztró (6) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Virsli tekercs

2013.03.15. 09:57 Gazdarica

IMG_1273.JPG

A leveles tészta egyike azoknak amit szerintem sokkal, de sokkal érdemesebb megvásárolni a boltban mint otthon nekiállni elkészíteni. Egyszerűen szuper finom és azonnal felhasználható. Lehet kissé tömbösített formában vagy már felhasználásra kész méretben kapni. Én jobban szeretem az utóbbit mert valóban semmi dolgom nincs a tésztával. Ha a kis ducit kapjuk akkor egy kissé ki kell nyújtani, hogy kb. 8 mm vastagságú legyen. Ezt persze nem kell pontosan lemérni csak azt szeretném ha éreznétek, hogy ne legyen 1 cm-nél vastagabb. Ehhez a munkafolyamathoz elég egy jól letisztított konyhai pult kissé meglisztezve és egy borosüveg amivel meg tudod nyújtani :-) Ne ez az a dolog ami mindenkinél van otthon. Van egy kissé jobb megoldás. Én egy nagyobb méretű rajztáblát vettem és a piacon egy kisebb méretű nyújtófát. (mindkettő többfunkciós.....a rajztábla ugye nem kérdés, de a nyújtófa egyike a legjobb masszírozó eszközöknek)...... persze, hogy jól elmosogatod, szóval nem kell idegenkedni :-)

Nagyon fontos! mindig legyen a mélyhűtődben levelestészta és virsli lefagyasztva (kötelező)

Hozzávalók:

1 levelestészta

- 4 db virsli

- 1/2 tojás

- pici vaj és liszt a tepsi bekenéséhez

Elkészítés:

4 db négyzetes formára vágjuk a tésztát és az egyik csücskétől a szemben lévőig beletekerjük a virslit. Ezután a halványan kivajazott és enyhén meglisztezett tepsibe helyezzük a kis tekercseket és a felvert tojással megkenjük a tetejét, hogy gyönyörűségesek legyenek. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt tökéletesre sül, de azt úgyis látni fogjátok. A képen látható állapot után még sütöttem legalább 15 percig.

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro tészta egyszerű virsli leveles tészta gyorsétel

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr315135833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása