A leveles tészta egyike azoknak amit szerintem sokkal, de sokkal érdemesebb megvásárolni a boltban mint otthon nekiállni elkészíteni. Egyszerűen szuper finom és azonnal felhasználható. Lehet kissé tömbösített formában vagy már felhasználásra kész méretben kapni. Én jobban szeretem az utóbbit mert valóban semmi dolgom nincs a tésztával. Ha a kis ducit kapjuk akkor egy kissé ki kell nyújtani, hogy kb. 8 mm vastagságú legyen. Ezt persze nem kell pontosan lemérni csak azt szeretném ha éreznétek, hogy ne legyen 1 cm-nél vastagabb. Ehhez a munkafolyamathoz elég egy jól letisztított konyhai pult kissé meglisztezve és egy borosüveg amivel meg tudod nyújtani :-) Ne ez az a dolog ami mindenkinél van otthon. Van egy kissé jobb megoldás. Én egy nagyobb méretű rajztáblát vettem és a piacon egy kisebb méretű nyújtófát. (mindkettő többfunkciós.....a rajztábla ugye nem kérdés, de a nyújtófa egyike a legjobb masszírozó eszközöknek)...... persze, hogy jól elmosogatod, szóval nem kell idegenkedni :-)
Nagyon fontos! mindig legyen a mélyhűtődben levelestészta és virsli lefagyasztva (kötelező)
Hozzávalók:
1 levelestészta
- 4 db virsli
- 1/2 tojás
- pici vaj és liszt a tepsi bekenéséhez
Elkészítés:
4 db négyzetes formára vágjuk a tésztát és az egyik csücskétől a szemben lévőig beletekerjük a virslit. Ezután a halványan kivajazott és enyhén meglisztezett tepsibe helyezzük a kis tekercseket és a felvert tojással megkenjük a tetejét, hogy gyönyörűségesek legyenek. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt tökéletesre sül, de azt úgyis látni fogjátok. A képen látható állapot után még sütöttem legalább 15 percig.