HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztro (25) gasztró (6) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Káposztás cvekedli

2013.03.24. 22:08 Gazdarica

IMG_1562.JPG

Egy gazdag leves utáni fogásnak tökéletes választás. Ismételni tudom csak magam amikor azt mondom......végtelenül egyszerű mégis ritkán készítik ismerőseim. Az viszont tény, hogy a készítése ami kizárólag abból áll, hogy pirítjuk és pároljuk a káposztát sajnos azt igényli, hogy a tűzhely mellett maradjunk mert nagyon gyorsan túlpirul ha ottfelejtjük.

IMG_1552.JPG

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 kis fej káposzta (1 kg)
  • 40 dkg kockatészta
  • só, bors

Elkészítés:

  • A káposztának kivágjuk a torzsáját és leszedjük a külső levelét ha szükséges
  • Lereszeljük uborkagyalun vagy vékonyan késsel felszeleteljük és kisebb darabokra vágjuk
  • Kevés olajon elkezdjük pirítani kevés sóval. Ha már elveszítette a zöldes színét és kellőképpen összeesett lefedjük és gyakori kevergetés mellett egészen puhára pároljuk (ez minimum fél óra)
  • Felteszünk vizet a tésztának, megsózzuk és megfőzzük a tésztát
  • Ha minden készen van megborsozzuk a káposztát és leszűrt tésztát rátesszük majd alaposan összekeverjük

IMG_1553.JPG

A kerámia belsejű edények isteniek az ilyen jellegű pirítás-párolásra.

Ez a tésztaféle ugyanolyan finom ha sósan illetve ha porcukorral fogyasztjuk. Mivel én mindkét módozatát imádom sósan kezdem és a második felét megcukrozom :-)

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro desszert egyszerű káposztástészta káposztás cvekedli

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr135166435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása