Egy gazdag leves utáni fogásnak tökéletes választás. Ismételni tudom csak magam amikor azt mondom......végtelenül egyszerű mégis ritkán készítik ismerőseim. Az viszont tény, hogy a készítése ami kizárólag abból áll, hogy pirítjuk és pároljuk a káposztát sajnos azt igényli, hogy a tűzhely mellett maradjunk mert nagyon gyorsan túlpirul ha ottfelejtjük.
Hozzávalók (4 főre):
- 1 kis fej káposzta (1 kg)
- 40 dkg kockatészta
- só, bors
Elkészítés:
- A káposztának kivágjuk a torzsáját és leszedjük a külső levelét ha szükséges
- Lereszeljük uborkagyalun vagy vékonyan késsel felszeleteljük és kisebb darabokra vágjuk
- Kevés olajon elkezdjük pirítani kevés sóval. Ha már elveszítette a zöldes színét és kellőképpen összeesett lefedjük és gyakori kevergetés mellett egészen puhára pároljuk (ez minimum fél óra)
- Felteszünk vizet a tésztának, megsózzuk és megfőzzük a tésztát
- Ha minden készen van megborsozzuk a káposztát és leszűrt tésztát rátesszük majd alaposan összekeverjük
A kerámia belsejű edények isteniek az ilyen jellegű pirítás-párolásra.
Ez a tésztaféle ugyanolyan finom ha sósan illetve ha porcukorral fogyasztjuk. Mivel én mindkét módozatát imádom sósan kezdem és a második felét megcukrozom :-)