HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztró (6) gasztro (25) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Gorgonzolás csirkemell

2013.03.23. 18:50 Gazdarica

GORGONZOLÁS CSIRKEMELL ebben az esetben rizzsel

 

IMG_1494.JPG

Olyan fantasztikus ízt tudtok összedobni röpke 20 perc alatt, hogy ezt kár lenne kihagynotok a repertoárból.

Annyit még szeretnék hozzátenni, hogy ez is mint sok más egyéb recept különféleképpen használható. Ez egyik a sok közül. A recept végén mondok még erről valamit.

 

Hozzávalók (2 személyre):

  • 10 dkg gorgonzola
  • 1 egész (2 fél) filézett csirkemell
  • 5 dkg bacon szalonna felkockázva
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma szeletelve
  • 3 marék rizs
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl tej
  • só, bors
  • 1,5 dl fehér bor (opcionális)
  • fél mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió (opcionális)
  • fél maréknyi petrezselyem (opcionális)

Elkészítés:

  • a baconszalonnát kevés zsiradékon elkezded pirítani,
  • hozzáteszed a másfél cm-es kockákra vágott csirkét és megpirítod minden oldalát,
  • fokhagymával folytatod,
  • két csipet só, bors, szerecsendió,
  • tejszínt öntesz hozzá majd a bort,
  • 10 percig fortyogtatod és tejjel pótolod az elfőtt levet,
  • mielőtt elzárnád megszórod apróra vágott petrezselyemmel 

Köret:

3 marék rizst kevés vajon vagy zsiradékon kicsit megpirítasz és annyi vizet teszel hozzá, hogy egy cm-rel túllepje és takaréklángon párolod fedő alatt,

ha elfőtt a víz már majdnem kész, elzárod és hagyod fedő alatt 5-10 percig

 

IMG_1484.JPG

 

IMG_1489-001.JPG

 

Megjegyzés:

Az opcionális ugye egyértelmű. Sime receptjében például nem volt. Ez az én gorgonzolásom :-) Gyakran használom a szerecsendiót mindenféle sajtos és tejszínes ételekbe és egyébként is van itthon mindig a többi alapanyag is. Egyik alkalommal kipróbáltam és én már így csinálom......

A köretet bármire cserélheted. De tényleg. Lehet sült vagy főtt krumpli, párolt zöldség (brokkoli a tökéletes választás), gnocchi, penne, spaghetti

És még valami. Ha nincs otthon csirke akkor késztsd el hús nélkül. Gondolom el tudod képzelni milyen lehet egy gorgonzolás penne vagy gnocchi…….hát isteni!

 

ui.: A gorgonzola egyéb sajtokhoz hasonlóan vörösborral passzol leginkább. Általában azt mondják, hogy azt a bort használd a főzéshez amit később mellé fogyasztasz. Hidd el…..ebben az esetben nem követsz el semmilyen főbánjáró bűnt ha teszel kevés száraz fehérbort a mártásba :-)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr285161401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása