HTML

Töremora

Hétköznapi gasztronómia. Csak semmi ci-có!

Friss topikok

  • Gazdarica: @vmark: Korfun egy akkoriban (úgy 1995 környékén) még egy szinte érintetlen öbölben készítette így... (2015.10.11. 17:38) Bébi tintahal fokhagymás petrezselyemmel töltve.......
  • Gazdarica: @vujo: Ha elég édes a sárgadinnye akkor elég az is. Minden esetben kicsit más az összhatás (dinnye... (2015.10.11. 17:32) Soul saláta
  • Gazdarica: @Pickles: Szívesen :-) (2013.03.27. 15:20) Krumplis tészta

Címkék

artichoke (1) avokádókrém (1) babérlevél (1) beszerzés (1) birsalma (1) birsalmalekvár (1) birskörte (1) blitva (1) burek (1) cake (1) cékla (1) császármorzsa (1) csirkemáj (1) csokis süti (1) csülök-sertésmáj ragu (1) dalmát (2) daramorzsa (1) desszert (4) diabetikus (1) diétás (1) ecetes (1) édesség (3) egyszerű (8) egyszrű ételek (1) egytálétel (1) egzotikus (1) előétel (4) fasírt (1) feta sajt (1) főétel (1) fokhagymás tintahal (1) főzelék (1) főzni (1) fűszerek (1) gasztro (25) gasztró (6) gnocchi (1) gombakrémleves (1) gombaleves (1) guacamole (1) gulyás (1) gulyásleves (1) gyors (6) gyorsétel (1) habarás (1) házisütemény (1) hideg (2) húsgombóc (1) joghurt (1) kaisersmarni (1) kakaóscsiga (1) káposztástészta (1) káposztás cvekedli (1) kelbimbó (1) konyha (1) krumpli (1) krumplileves (1) krumplistészta (1) lebbencs (1) lekvár (1) lencse (1) lencseleves (1) levelestészta (1) leveles tészta (1) leves (9) majoranna (1) mángold (1) marhahús (1) mediterrán (3) olasz húsgombóc (1) paprikáskrumpli (1) paradicsomszósz (1) paradicsom leves (1) pásztortarhony (1) piac (1) pita (1) rakott (1) rántás (1) reggeli (1) resztelt máj (1) risotto (1) rizotto (1) rusztikus (1) saláta (2) savanyú hagyma (1) scampi (1) shakshuka (1) sir (1) snack (1) sós-sütemény (1) soulfood (1) spárga (1) spenót (1) sült (1) sültkrumpli (1) sült sajt (1) sült tintahal (1) sütemény (2) süti (1) székelygulyás (1) székelykáposzta (1) tapas (1) tavaszi zöldborsóleves (1) tenger gyümölcsei (2) tészta (4) tiramisu (1) töltött tintahal (1) túrófánk (1) túsós (1) tzatziki (1) vadspárga (1) vegetáriánus (3) vidéki ízek (1) virsli (1) zöldborsóleves (1) zöldcitromos csirkeleves (1) zöldség (1) Címkefelhő

Tzatziki

2013.03.20. 18:49 Gazdarica

IMG_1368.JPG

Ez egy olyan hideg krém amit azt hiszem mindenki szeret. Viszont sokszor nem jut eszetekbe készíteni. Ez azért furcsa mert ennél egyszerűbb azt hiszem nemigen létezik, ráadásul minden évszakban beszerezhető az alapanyag. Hihetetlenül örülök, hogy lehet már kimérve is kapni a "görög joghurtot". Én a Match-ben találkoztam vele nem dobozos formában. Mondhatom nagyon ízletes. Ameddig ehhez nem tudtam ilyen könnyen hozzájutni 2/3 tejföl 1/3 folyékony joghurttal készítettem. Na, de most.....? Boldogság! De ne felejtsétek el amit már említettem. Nemcsak azért adok egyszerű recepteket mert az csak úgy jó. Ezeket az alp összeállításokat könnyedén szabhatod személyre ha még ezt-azt hozzáteszel. Attól lesz igazán a Tiéd, a Te kedvenc ételed amit csak Tőled kaphatnak meg a barátaid. Az nem leutánozható mert a Te "csipeted" az egy kicsit mindig más lesz :-)

Találtam "második otthonom" konyhájában egy reszelőféleséget ami az eddigiekhez képest sokkal kényelmesebben használható mert vízszintesen tudok vele dolgozni. Ráadásul olyan edényre tehetem amilyennel dolgozni szeretnék. Mindig maradok a hagyományos sajtreszelő eszközöknél bár lehet, hogy egy nap kipróbálom valamelyik turmixoló alkalmatosságomat. (micsoda modern konyhát fogok vinni ha-ha-ha)

IMG_1367.JPG

Hozzávalók:

  • 1 db uborka (közepes méretű)
  • 30 dkg görög joghurt (lényeg, hogy kemény legyen)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só              

Elkészítés:

  • előveszel egy tálkát és beleteszed a joghurtot
  • lereszeled a megmosott uborkát sajtreszelőn, nem öntöd le a levét
  • beleöntöd a joghurtba az összenyomott fokhagymával és sóval majd jól összekevered

Tapasztalataim szerint a tzatziki másnapra válik "eggyé". Ebben közrejátszik az uborka leve is ami lágyan beleolvad a joghurtba gyönyörű halványzöld színné változtatva azt. Nem szoktam meghámozni, ha éppen nagyobb darab héj marad a reszelő tetején azt kidobom.

IMG_1375.JPG

Vacsorára ideális könnyű kísérője felvágottaknak, ilyesmi :-)

IMG_1464.JPG

(itt a színét csak a szükségszerű vaku tette ilyen világossá, az előző kép a színhelyes)

KÖSZÖNJÜK EZT NEKTEK GÖRÖG ISTENEK!

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro hideg gyors egyszerű tzatziki

A bejegyzés trackback címe:

https://gazdarica.blog.hu/api/trackback/id/tr85156898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása